04 DECEMBER, 2019

Mag ik me even voorstellen (deel 9: Nadine)

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Nadine Mussert en ik ben 29 jaar. Ik ben in 2017 afgestudeerd aan Hogeschool van Hall Larensein waar ik Bos- en Natuurbeheer studeerde. Ik heb mijn afstudeeropdracht uitgevoerd voor de Koninklijke Nederlandse jagersvereniging waarna ik daar de afgelopen twee jaar ben blijven werken in verschillende functies, onder andere bij de afdelingen ecologie en communicatie. Vanaf december 2019 werk ik bij Orbis als projectmedewerker binnen de werkvelden Natuur in stedelijk gebied, Landschapsplannen en Groen-blauwe gebiedsontwikkeling. Ik ga me bezig houden met diverse taken zoals kaartmateriaal en inrichtingsplannen maken, tekeningen uitwerken, rapporten schrijven en communicatiemiddelen vormgeven. 

Van huis uit was ik altijd meer een creatief persoon dan een natuurmens. Ik heb dan ook een poging gewaagd op een kunstacademie en heb een opleiding tot Allround grimeur voltooid. Ik had in die periode het gevoel dat ik iets miste en wilde graag iets doen waarbij ik me nuttiger voelde. De liefde voor de natuur en het buiten zijn is bij mij pas rond die tijd opgebloeid waarna ik heb besloten hier iets mee te doen. Ik voelde me helemaal op mijn plaats tijdens mijn studie en hoe meer ik er leerde hoe meer ik de Nederlandse natuur ben gaan waarderen.

Ik ben pas van Arnhem verhuisd naar een plek in de bossen net buiten Tilburg. Vanuit het raam zie je daar allerlei dieren rondvliegen en -scharrelen zoals meesjes, roodborstjes, boomklevers, bonte spechten, roofvogels, Siberische grondeekhoorntjes en grote aantallen muisjes. Hier ben ik van plan mooie lange wandelingen te gaan maken met mijn vriend en husky en te genieten van de natuur.