Vier jaar geleden vonden er in mijn leven twee grote gebeurtenissen op een dag plaats. Op 4 februari 2017 werd 's avonds laat mijn zoon, en tevens ons eerste kind, Tigo geboren. Die ochtend had ik mijn eerste sollicitatiegesprek als werkgever met Steven. Aan het eind van de dag was ik dus 'opeens' vader en (toekomstig) werkgever. Een behoorlijke verandering in een dag tijd.

Tussen toen en nu ben ik ook vader geworden van onze Rubi en heb ik er naast Steven nog twaalf collega's bijgekregen.

Ik vind het ontzettend belangrijk dat er aan de thema's natuur, landschap en klimaat wordt gewerkt, zodat mijn twee kinderen kunnen opgroeien en hun leven kunnen leven in een gezonde en groene omgeving. Daarnaast geloof ik heilig in ondernemerschap en optimisme. Het is voor mij daarom ook een logische stap om komende jaren Orbis verder uit te bouwen, zodat ik samen met mijn collega's een nog grotere positieve impact kan hebben op onze leefomgeving.

Vorig jaar heb ik veel nagedacht over hoe ik Orbis wil ontwikkelen tot een volwassen en zelfstandig opererend bedrijf. Bij het nadenken hierover kwam de parallel tussen de eerste vier levensjaren van Tigo en de afgelopen vier jaar van Orbis steeds naar boven. Mijn vrouw Carlijn en ik hebben onze Tigo de eerste jaren van zijn leven veel structuur (rust, reinheid en regelmaat) gegeven. Als de Corona-maatregelen het toelaten gaat Tigo binnenkort naar de basisschool en breekt voor hem een nieuwe levensfase aan. Carlijn en ik vinden het belangrijk dat hij zich op de basisschool gaat ontwikkelen tot een zelfstandig kind dat met een open blik naar de wereld kijkt, zijn eigen keuzes maakt en de verantwoordelijkheden hiervoor draagt. Ik zie daarin een sterkte parallel met Orbis. Afgelopen vier jaar hebben we veel structuur aangebracht in de organisatie en Orbis is nu klaar voor de volgende fase. Kernwaarden van de afgelopen vier jaar waren: afspraak is afspraak, een stapje extra zetten en met plezier (samen)werken. Deze kernwaarden hebben ons veel gebracht en houden we erin! We gaan er de kernwaarden vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid aan toevoegen.

Met vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid als uitgangspunten gaan we komende jaren werken aan het verder uitbouwen van Orbis. Het doel is om over vijf jaar, verspreid over onze drie vestigingen, met circa 30 collega's te werken aan de ontwikkeling van natuur, landschap en klimaat(adaptatie) in Brabant. Daarnaast willen we komende jaren een vestiging openen in minimaal een andere provincie. Opdrachtgevers moeten de samenwerking met ons met minimaal een 8,5 beoordelen en collega's moeten het werken bij Orbis met minimaal een 9 beoordelen. Ook gaan we ervoor zorgen dat over vijf jaar een substantieel deel van onze omzet uit het bedrijfsleven komt. Hiervoor gaan we een nieuw concept ontwikkelen waar we later dit jaar meer over kunnen vertellen.

Het zijn ambitieuze doelstellingen. Er zullen vast dingen tegen gaan zitten of anders gaan lopen dan we nu denken, maar dit is onze stip op de horizon. Als ik zie hoe ontzettend gaaf de afgelopen vier jaar waren en hoeveel energie het opleverde ben ik ervan overtuigd dat het ons gaat lukken!