De afgelopen maanden hebben we enkele nieuwe collega's verwelkomd. Het was voor sommige van hen een flink stuk rijden, onder andere vanuit Groningen, Drenthe, Gelderland en Zuid-Holland maar gelukkig was iedereen om klokslag twaalf uur op ons kantoor in Oirschot. Daar stonden de broodjes voor de lunch al klaar. Terwijl die werden verorberd blikten we samen terug op de projecten van het eerste kwartaal.

Om onze naam Groenversnellers kracht bij te zetten kregen we nieuwe bedrijfstruien, met 'groenversneller' achterop. Annemiek en Jack werken inmiddels al weer vijf jaar bij Orbis. Deze jubilarissen werden in het zonnetje gezet door Koen en voorzien van een cadeautje. En daarna: op pad!

We bezochten enkele van onze projecten die de afgelopen tijd gerealiseerd zijn. Eerst reden we naar landgoed Baest, waar Nadine liet zien hoe een voormalig poloveld was veranderd in  een natuurgebied, met behulp van een subsidie van het Groen Ontwikkelfonds Brabant (GOB). Zo werd er bijvoorbeeld een poel gerealiseerd en struweel en bomen aangeplant. Met de juiste beheersmaatregelen wordt het voormalige weiland de komende jaren omgevormd tot een kruiden- en faunarijk grasland.

Daarna gingen we door naar OBS de Korenbloem, die onlangs het schoolplein heeft vergroend. Dit is voor kinderen een fijne plek geworden waar ze naar hartenlust kunnen spelen in een natuurlijke omgeving. Enkele collega's konden zich niet beheersen (en waarom zouden ze?) en volgden het aangelegde parcours van stapstenen en palen.

Het laatste project was er een, waarvoor inwoners van Oirschot ideeën konden indienen. Een van die ideeën was het verbeteren van een stuk groen achter de school. Hier werden onder andere fruitbomen geplant en werd een groot insectenhotel geplaatst.

En.. door! Het park van Groot Bijstervelt vormde het decor voor nieuwe teamfoto's. Inmiddels is de club aardig uitgebreid, dus dat was weer eens nodig. Vergezeld met een hoop slappe klets gingen we met de hele groep op de foto, natuurlijk ook met onze mooie nieuwe truien. Later zullen de resultaten op de site te zien zijn. Tot slot was er nog tijd om onder het genot van een drankje met gebak gezellig bij te kletsen.

Het was een erg leuke middag. Nu de organisatie verder groeit wordt het steeds lastiger om iedereen regelmatig te zien, daarom is het extra goed om elkaar zo af en toe te spreken tijdens een bijeenkomst als deze.