12 FEBRUARI, 2020

Teamsessie: Orbis als plant of dier

Afgelopen jaar is er binnen Orbis veel veranderd, er kwam een aantal nieuwe collega’s bij en we kregen veel nieuwe projecten en opdrachtgevers. Allemaal veranderingen waar we erg trots op zijn. Tussen alle projecten door vinden we het bij Orbis ook erg belangrijk dat we aan de ontwikkeling van ons team werken. Vorig jaar hebben we in een teamsessie kennis gemaakt met Insights. Dit is een methode waarmee sterke en mogelijke zwakke punten van individuen inzichtelijk gemaakt worden.
Ons hele team heeft in 2019 een persoonlijk Insights-profiel gekregen.

In onze teamsessie vanmorgen gingen we aan de hand van ieders persoonlijk profiel met elkaar aan de slag om onze samenwerking te optimaliseren. De ochtend werd verzorgd door Sandra Verbeek van Verbeek Training en Coaching. Zij had enkele opdrachten voorbereid en begeleidde de gesprekken die naar aanleiding hiervan ontstonden.

Een van de opdrachten was om Orbis te omschrijven aan de hand van een onderdeel uit de natuur. De antwoorden liepen uiteen van een zonnebloem tot een dolfijn en van een paradijsvogel tot een volledige dierentuin.
Rode draad in alle antwoorden was dat iedereen vindt dat we vanuit verschillende karakters, achtergronden en persoonlijke interesses elkaar gevonden hebben in ons gezamenlijke doel. Namelijk de natuur en het landschap in Brabant ontwikkelen en in stand houden. En dat we hierbij allemaal dezelfde kernwaarden toepassen (afspraak is afspraak, een stapje extra zetten voor collega’s en opdrachtgevers en met plezier samenwerken). 

De sessie was erg inspirerend, soms confronterend maar daardoor niet minder leuk. Het heeft ons geleerd hoe we onze sterke en zwakke punten beter kunnen gebruiken in onze dagelijkse werkzaamheden. En hoe we als team van grote(re) waarde kunnen zijn in de projecten die we uitvoeren. Tijd om dit nu in de praktijk te gaan brengen!