03 JANUARI, 2019

Mag ik me even voorstellen (deel 4: Eefje)

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Eefje van Daesdonk. Ik versterk vanaf januari 2019 het team van Orbis. Ik zal me als projectleider gaan bezighouden met verschillende projecten, zoals de realisatie van diverse ecologische verbindingszones en het Parkschap Nationaal Park De Biesbosch.

Ik ben 39 jaar geleden geboren in Tilburg en ben in de stad opgegroeid. Ik ben voor de studie verhuisd naar Wageningen en na mijn studie in 2002 teruggekeerd naar Brabant. Sinds 2016 woon ik met mijn man en twee kippen in het mooie dorpje Biezenmortel.

In de afgelopen jaren heb ik met veel plezier gewerkt bij de gemeente Loon op Zand. Hier heb ik me bezig gehouden met ruimtelijke ontwikkelingen, het bestemmingsplan voor het buitengebied, het beleidsterrein recreatie en toerisme, ondernemerscontacten en verschillende projecten op het gebied van natuur en landschap (bijvoorbeeld in en rond het nationaal park Loonse en Drunense Duinen).

Na veertien jaar overheidsdienst vond ik het tijd voor een nieuwe stap. Ik ontmoette Koen toen hij voor het Natuurbod regio Hart van Brabant in de regio Hart van Brabant aan de slag ging. De pragmatische en toegankelijke manier van werken sprak me direct erg aan. Van het één kwam het ander.. en nu werk ik bij Orbis. Ik heb heel veel zin om samen met de collega’s Brabant nóg groener te maken!

Als ik niet aan het werk ben, kun je me vaak wandelend of fietsend vinden in de natuur. Of een enkele keer, bij mooi weer, op de motor in binnen- of buitenland. Ik probeer elke week minimaal twee keer te sporten, maar ik houd ook ontzettend van een avondje rustig op de bank of (in de zomer) in de tuin met een boek of voor de TV.