Werken bij Orbis

Ondernemende projectleider advies (32-40 uur) Zuid-Nederland

Gebruik jij graag je hoofd terwijl je je hart volgt?
We timmeren al ruim 16 jaar flink aan de weg. En met succes! Inmiddels bestaat ons team uit circa 20 gezellige, gedreven en deskundige collega’s. Met dit team werken we aan de vergroening van Nederland. Maar we zijn nog lang niet klaar en daarom zijn we op zoek naar een collega die ons gaat helpen met het opzetten en uitvoeren van adviesprojecten in Zuid-Nederland.    

We zoeken een ondernemende projectleider, met ervaring in het groen-blauwe werkveld, die voor onze adviesprojecten in Zuid-Nederland actief op zoek gaat naar vergroeningskansen bij (semi)overheden en particulieren grondeigenaren. Je zet beleid, ambities en budgetten op het vlak van landschap, natuur, water, ecologie en/of klimaatadaptatie om in concrete projecten en adviezen die bijdragen aan een groener (Zuid-) Nederland. Als projectleider ben je eindverantwoordelijk voor je projecten en werk je samen met projectmedewerkers en specialisten aan projecten zoals landschapsplannen, bosherstelprojecten, inrichtings- en beheerplannen en subsidieaanvragen.

Sluit je aan bij de Groenversnellers van Orbis
Groen maakt mensen gelukkig en gezond. Daarom schreeuwt de wereld om uitvoeringskracht op het gebied van natuur, landschap en klimaatadaptatie. Er is veel beleid en budget voor vergroening. Bij Orbis pakken we deze vergroeningskansen vast en laten niet los tot we ze, met onze ruime ervaring en kennis op deze gebieden,  vertaald hebben in concrete projecten en resultaten. Zo kleuren we Nederland sneller groen. Niet alleen binnen de lijntjes, maar ook af en toe daarbuiten. Voel jij je thuis in ons team van durvers en doeners?

Een schets van je week
Op maandagochtend heb je eerst met collega Nadine afgesproken. Nadine heeft een ontwerp gemaakt voor de realisatie van een nieuw landgoed. Het ontwerp ziet er goed uit en je stuurt het ontwerp ter bespreking door naar de opdrachtgever. ’s Middags heb je een afspraak bij een waterschap dat onze hulp heeft gevraagd bij het inrichtingsplan voor een ecologische verbindingszone. Je laat concrete voorbeelden zien van vergelijkbare projecten. Dat slaat aan. Je werkt in afstemming met een collega de aanpak uit in een plan van aanpak en offerte.

Op dinsdagochtend bel je met Marco om hem bij te praten over je gesprek gisteren bij het waterschap en de offerte. Samen spreken jullie de offerte door en daarna stuur je hem in. Daarnaast wisselen jullie nog andere interessante kansen uit. Nadat je hebt opgehangen bel je gelijk een paar van de zojuist besproken (potentiële) klanten om te bespreken wanneer je een keer in gesprek kan om te kijken wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. De rest van de dag werk je aan lopende projecten.

Woensdagochtend. Eerst een klein half uurtje overleg via Teams met alle projectleiders, waarin we de planning en werkverdeling voor de komende weken en maanden afstemmen. Daarna aan de slag met je projecten! Je belt diverse opdrachtgevers om inhoudelijk wat zaken af te stemmen, werkt een rapport uit en spart samen met een projectmedewerker over een inhoudelijke casus. Aan het eind van de dag controleer je de financiële voortgang van jouw projecten en zet je facturen klaar voor de werkzaamheden die je bij je opdrachtgevers in rekening kunt brengen.  

Donderdag hebben we toevallig met het hele bedrijf een kwartaalbijeenkomst. Leuk en informatief! Deze keer hebben we een vergaderboerderij net buiten Tilburg afgehuurd. In de ochtend zit je met al je collega’s van het werkveld ‘Advies’ samen om kennis uit te wisselen en kansen te bespreken binnen jullie werkveld. In de middag praten Koen, Marco en Annemiek jou en je collega’s bij over de strategie voor komend jaar. Daarna krijgen we nog een rondleiding door landschapspark Pauwels en sluiten we af met een gezellige borrel.

Vrijdagochtend leid je een brainstormsessie met diverse ondernemers op het gemeentehuis over een groene en klimaatadaptieve inrichting van het bedrijventerrein. Na afloop rijd je tevreden over de oogst naar huis en start voor jou het weekend!   

Jij bent onze ideale kandidaat als jij:

  • ondernemend, open en onbevangen bent; 
  • je herkent in ons Manifest;
  • uitblinkt in dingen voor elkaar krijgen en ook vindt dat een idee zonder uitvoering niks waard is;
  • denkt en werkt op HBO-niveau;
  • een groene achtergrond hebt óf relevante werkervaring;
  • jezelf goed in woord en taal kunt uitdrukken;
  • een relevant netwerk in Zuid-Nederland hebt.

Solliciteer nu

Denk jij "jee da's echt iets voor mij" (of iets van gelijke strekking) na het lezen van de vacature? Kom dan maar op met je sollicitatie! En neem de leiding in de vergroeningsmissie van Zuid-Nederland.

Als je vragen hebt naar aanleiding van deze vacature kun je contact opnemen met Annemiek, via annemiek@orbis.nl of 06-868 659 30.

Annemiek van Beek Groenversneller

annemiek@orbis.nl
Upload hieronder je CV * en motivatie* Max 2 mb (.doc /.docx/.pdf)