Landschappelijke kwaliteitsverbetering Loon op Zand

De gemeente Loon op Zand wil inwoners en ondernemers in het landelijk gebied stimuleren en verleiden om met een landschappelijke kwaliteitsverbetering aan de slag te gaan. Doel hiervan is het agrarische landschap aantrekkelijker te maken, de biodiversiteit te verhogen en het leefgebied van bepaalde soorten te vergroten. Orbis helpt, dankzij een financiering van de provincie Noord-Brabant, met de uitvoering van deze wens.

Veldleeuwerik

Geïnteresseerden kunnen zich via deze pagina eenvoudig aanmelden om deel te nemen aan het project. Orbis komt langs en maakt in overleg een plan op maat voor elke deelnemende locatie. Hierna worden (plant)materialen gratis thuisbezorgd. Hiermee stimuleren en helpen we inwoners van Loon op Zand om de biodiversiteit te verhogen en het leefgebied van de doelsoorten te vergroten.

logo
Bramen

Mag ik meedoen?

Eigenaren van percelen in het buitengebied van de gemeente Loon op Zand komen in aanmerking voor gratis plantmateriaal en nestkasten die passen binnen het landschap  (zie gekleurde delen op plattegrond hieronder). Door mee te doen aan dit project kan je de landschappelijke kwaliteit verbeteren. Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers en aanmeldingen worden op volgorde van inschrijving behandeld. Op = op.

Loon op Zand

Ik doe mee! Hoe nu verder?

Hartstikke leuk! Je kan je aanmelden met de knop onderaan deze pagina. Een medewerker van Orbis controleert of jouw perceel geschikt is. Als dat zo is word je gebeld om een afspraak te maken. 

Een medewerker van Orbis komt langs voor een adviesgesprek. Na afloop ontvang je een tekening van je perceel, met daarop de maatregelen zoals die besproken zijn tijdens het bezoek. Als je daar akkoord op geeft is je deelname definitief. Je ontvangt het materiaal dan in de winterperiode van 2023/2024 of 2024/2025. Planten kunnen namelijk alleen verplant worden als ze in rust zijn. In de zomer gaat dat niet. 

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar lkv.loonopzand@orbis.nl

gele kwikstaart
bloemen

Meer informatie

Wil je meer weten? Bekijk dan hieronder de uitgebreide brochure. Enthousiast geworden? Meld je dan direct aan.