04 FEBRUARI, 2023

Vacature junior of medior projectleider (32 - 40 uur)

vacature

In Nederland zien we dat groen steeds meer onder druk komt te staan. Klimaatverandering zorgt voor flink wat opschudding. Ook onze biodiversiteit holt achteruit en dat heeft niet alleen invloed op onze leefomgeving als mens. Er worden namelijk steeds meer dier- en plantensoorten met uitsterven bedreigd. Daarom schreeuwt ons land steeds harder om actie op het gebied van natuur, landschap en klimaat. Hierdoor liggen de vergroeningskansen voor het oprapen. Het wordt tijd om verantwoordelijkheid te nemen.

Dat vraagt om een nieuwe generatie van aanpakkers, aanpoters, doeners en vooral durvers die snappen dat onze wereld ook voor een volgende generatie leefbaar moet zijn. Die niet alleen de kansen zien, maar ze ook pakt. Door ons land sneller groen te kleuren. Niet alleen binnen de lijntjes, maar ook af en toe daarbuiten. Vanuit dat ideaal maken wij ons hard om de vergroeningsmissie van Nederland aan te voeren. Alleen zo wordt Nederland weer geweldig, gezond en leefbaar!

Wil jij onderdeel uitmaken van deze nieuwe generatie en samen met ons werken aan de vergroening van Nederland?
Dan hebben wij heel goed nieuws: Orbis breidt hard uit! Na 15 jaar hoofdzakelijk actief te zijn geweest in Noord-Brabant hebben we onze vleugels uitgeslagen en zijn we ook in de rest van Nederland aan de slag met de vergroeningsopgave. Wil jij onderdeel zijn van deze nieuwe tak van Orbis en aan de basis staan van de op- en uitbouw hiervan? Lees dan snel deze vacature voor junior of medior projectleider Orbis Nederland.

Een beetje info:

Wij zoeken een enthousiaste projectleider die kansen pakt om beleid en ambities van overheden, gebiedspartijen en particulieren om te zetten in concrete projecten en resultaten, om zo de vergroening van Nederland te versnellen. Iemand die niet terugdeinst om hierover in gesprek te gaan met verschillende partijen.

Als projectleider pak je diverse projecten op, zoals het mede begeleiden van groenblauwe gebiedsprocessen, het opstellen van inrichtingsplannen (zeker ook in het stedelijk gebied), het schrijven van projectplannen en subsidieaanvragen.

Je bent het gezicht naar buiten en verbindt diverse opgaven met elkaar.

Met jouw ondernemende geest ben je in staat om werk met werk te maken en daarmee geld maar één keer uit te geven. Je bent hierbij verantwoordelijk voor de kwaliteit, planning en het resultaat en werkt nauw samen met jouw collega’s.

Orbis kenmerkt zich als een organisatie waar zelfstandig werken hoog in het vaandel staat. Dit betekent dat je veel vrijheid en vertrouwen krijgt en veel verantwoordelijkheid hebt. Vanzelfsprekend spreken we een aantal kaders en doelen af, maar daarbinnen heb je veel vrijheid om aan de slag te gaan.

Van een projectleider verwachten we uiteraard dat je beschikt over zakelijk inzicht en goede afwegingen kan maken tussen kwaliteit, tijd, kosten en de projectdoelen.

We werken altijd in samenwerking met burgers, ondernemers, overheden en uitvoerders en op de terreinen van derden, dus het is belangrijk dat je je soepel kan bewegen in een diversiteit van mensen en karakters. Dit maakt het werk ook ontzettend leuk en afwisselend.

Jouw profiel:

 • Je hebt een stevige theoretische en praktische basis op het juiste niveau om de inhoud van het werk vorm te geven.
 • Je hebt een aantoonbare groene achtergrond waarop je verder kan bouwen in deze rol, met minimaal twee jaar relevante werkervaring als projectleider van kleine en middelgrote projecten.
 • Je bent omgevingsbewust en uitstekend op de hoogte van politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.
 • Je bent in staat om belangen van stakeholders te wegen en te vertalen naar concrete plannen en resultaten.
 • Je kan goed omgaan met weerstand en hebt de capaciteit om dit om te buigen naar betrokkenheid.
 • Je kan leidinggeven aan professionals en kleine tot middelgrote teams.
 • Je bent communicatief sterk (zowel mondeling als schriftelijk) en bent benaderbaar.
 • Je hebt een vlotte pen en kan aansprekende stukken schrijven in foutloos Nederlands.
 • Werkervaring bij een multidisciplinair of met een integraal gebiedsproject is een pré, evenals een relevant netwerk.
 • Je bent zelfstandig in het acquireren, schrijven van offertes, opstellen van plannen en begrotingen en uitvoeren van projecten.
 • Een proactieve werkhouding en het kunnen herkennen van relevante ontwikkelingen en kansen is een belangrijk aspect in deze rol.
 • Je wordt blij bij het idee te mogen werken volgens de Orbis manier van werken.
 • Je bent bereid om te reizen voor je werk en beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer.

Wat bieden wij?

 • Uitdaging!
 • Werkplezier!
 • Een gevoel van zingeving en voldoening omdat je met jouw werk direct bijdraagt aan een vitale leefomgeving.
 • De mogelijkheid om met ons samen te bouwen aan een dijk van een organisatie.
 • Never a dull moment.
 • En uiteraard, een mooie beloning voor jouw werk en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat is nog meer goed om te weten?

Deze vacature heeft een duidelijke ontwikkelcomponent in zich. Dus, ben je een junior projectleider, dan is dit een mooie rol voor je om in te groeien. Maar ook voor een meer ervaren projectleider hebben we ruim voldoende uitdaging en ontwikkelkansen in deze functie.

Ontwikkeling en groei zijn termen die uitstekend passen bij de fase waarin onze organisatie zich bevindt, bij de collega’s die we aan ons willen binden en ook bij ons werkveld!

We werken op dit moment met een flexibel kantoorsysteem en huren werkruimtes waar het handig en efficiënt is en die zijn toegerust op uitbreiding van ons team. Op dit moment werken we vanuit Zwolle en passen dit aan naar gelang de opdrachten en de woonplaats van onze collega’s. Op termijn betrekken we een aantal vaste plekken in het land. Zeker gedurende de beginperiode van nieuwe collega’s ontmoeten we elkaar meerdere keren per maand op locatie zodat we elkaar goed leren kennen en iedereen goed ingewerkt wordt. Deels werken vanuit huis maakt onderdeel uit van jouw werkweek. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat je beschikt over een laptop en telefoon en dat je toegang hebt tot een cloud-omgeving.

Zin in?
Herken jij je in bovenstaande en heb je zin om met ons samen te bouwen aan de uitrol van Orbis over Nederland? Kom maar op met je sollicitatie dan! Stuur deze naar marjolein@orbis.nl, uiterlijk 28 februari 2023. Voor meer informatie neem je contact op met Marjolein van Dijk op 06-50 53 40 74.

Wie zijn wij?

‘Wij’ zijn gedreven, ervaren mensen met een passie voor de leefomgeving en een enorme drive om met Orbis de toekomst van ons land groener, mooier, gezonder en vitaler te maken. Wil je ons beter leren kennen, kijk dan op:

Orbis: https://www.linkedin.com/compa...https://www.orbis.nl/ en https://www.orbis.nl/over-ons/...

Koen van Hout: https://www.linkedin.com/in/koen-van-hout/

Marjolein van Dijk: https://www.linkedin.com/in/marjolein-van-dijk-181a9910a/