Tuinklimaatcoach Oosterhout

Wil jij je tuin groener maken, regenwater opvangen en de biodiversiteit verhogen, maar weet je niet hoe? Vraag het de tuinklimaatcoach!

Een klimaatvriendelijkere tuin maken?

Woon je in de gemeente Oosterhout en wil jij je tuin aanpakken? Je kan je gratis aanmelden voor een tuinklimaatcoach. 

Een tuinklimaatcoach werkt op vrijwillige basis en ontvangt training en begeleiding van een ervaren coach van Orbis. Na je aanmelding maakt de tuinklimaatcoach een afspraak met je voor een bezoek aan je tuin. Samen bekijken jullie de mogelijkheden en je wensen. De coach stuurt na afloop een verslagje met alle maatregelen die besproken zijn. Hiermee kan je vervolgens zelf aan de slag.

Meld je hier aan

Waarom werken aan een klimaatvriendelijkere tuin?

We krijgen steeds meer te maken met extreem weer. Droge hete zomers worden afgewisseld door periodes van veel neerslag en wateroverlast. 

Minder tegels en meer beplanting in de tuin werkt verkoelend en leidt tot minder wateroverlast. Regenwater kan namelijk beter de grond in zakken en planten houden het water vast met hun wortels. Zo verdwijnt er minder regenwater in het riool en voorkom je wateroverlast na hevige regenbuien. 

Klinkt eenvoudig, maar niet iedereen weet hoe hij of zij dat in eigen tuin kan aanpakken. De tuinklimaatcoaches helpen je daarbij.