Tuinklimaatcoach Oosterhout

Wil jij je tuin groener maken, regenwater opvangen en de biodiversiteit verhogen, maar weet je niet hoe? Vraag het de tuinklimaatcoach!

nestkast pimpelmees
regenton

Waarom werken aan een klimaatvriendelijkere tuin?


?We krijgen steeds meer te maken met extreem weer. Droge hete zomers worden afgewisseld door periodes van veel neerslag en wateroverlast.

Minder tegels en meer beplanting in de tuin werkt verkoelend en leidt tot minder wateroverlast. Regenwater kan namelijk beter de grond in zakken en planten houden het water vast met hun wortels. Zo verdwijnt er minder regenwater in het riool en voorkom je wateroverlast na hevige regenbuien.

Klinkt eenvoudig, maar niet iedereen weet hoe hij of zij dat in eigen tuin kan aanpakken. De tuinklimaatcoaches helpen je daarbij.

Ben jij de coach die wij zoeken?

?Zet jij je graag in voor een groene omgeving? En vind jij het leuk om buurtgenoten te adviseren en enthousiasmeren over het vergroenen van hun tuin? Word dan op vrijwillige basis tuinklimaatcoach. Op 25 maart organiseren gemeente Oosterhout en Orbis een opleidingsavond voor toekomstige coaches in theater de Bussel. Meer weten? Meld je dan snel aan voor deze avond.?

wadi oosterhout

Advies van een tuinklimaatcoach nodig?

?

Woon je in de gemeente Oosterhout en wil jij je tuin aanpakken? Je kan je gratis aanmelden voor een tuinklimaatcoach.

Een tuinklimaatcoach werkt op vrijwillige basis en ontvangt training en begeleiding van een ervaren coach van Orbis. Na je aanmelding maakt de tuinklimaatcoach een afspraak met je voor een bezoek aan je tuin. Samen bekijken jullie de mogelijkheden en je wensen. De coach stuurt na afloop een verslagje met alle maatregelen die besproken zijn. Hiermee kan je vervolgens zelf aan de slag.
?
Bij een bezoek van de tuinklimaatcoach ontvang je informatie/flyers over de subsidies (vanuit de gemeente) voor een klimaatbestendige tuin.